Het Waarborgfonds gaat de letselschade van de slachtoffers van de monstertruck vergoeden
28 november 2014 

Het Waarborgfonds gaat de letselschade van de slachtoffers van de monstertruck vergoeden

SAP had de bestuurder van de monstertruck namens slachtoffers aansprakelijk gesteld. De truck blijkt echter niet verzekerd te zijn. In dergelijke gevallen vergoedt het Waarborgfonds de schade. De verzekeraars van de gemeente Haaksbergen (Achmea) en de Stichting Sterevenementen (Nationale Nederlanden) hadden al een noodfonds opgericht.  Het Waarborgfonds vergoedt de schade echter volledig. Dat betekent dat ook de kosten van juridische bijstand volledig worden vergoed. Een no cure no pay constructie is in deze zaak bij SAP overbodig en kost slachtoffers alleen maar geld. Als de schade door SAP wordt berekend op € 50.000,00 en dit bedrag wordt overgenomen door het Waarborgfonds, dan krijgen onze cliënten dit bedrag ook en wordt er niets verrekend aan kosten.

Slachtoffers staat het vrij een belangenbehartiger naar keuze te kiezen. Let daarbij ook op het Keurmerk Letselschade, dat heeft niet iedereen.

 

Overigens is het wel merkwaardig dat de stichting en de gemeente de dans lijken te ontspringen. De gemeente had blind de vergunning afgegeven en niet de eis gesteld dat de truck verzekerd moest zijn. De stichting had de stuntman ingehuurd ook zonder de eis te stellen dat de truck verzekerd zou moeten zijn. De aansprakelijkheid wordt eigenlijk afgewenteld op een fonds, terwijl er toch 3 partijen zijn die iets te verwijten valt.  

Het Waarborgfonds gaat nog wel onderzoeken of er verhaal mogelijk is.

 

Op 19 januari 2015 worden de bezwaren tegen de door de gemeente Haaksbergen verleende vergunning behandeld.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.