Hengeveldse Norman Smit laakt vergunningverlening monstertruck
08 oktober 2014 

Hengeveldse Norman Smit laakt vergunningverlening monstertruck

BMD Advies Oost geeft ruim 24 jaar adviezen op gebied van o.a. arbo en milieu en vraagt jaarlijks vele vergunningen aan ten behoeve van opdrachtgevers. Volgens directeur Norman Smit laat het tragische ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen weer eens zien dat er nog veel te verbeteren valt aan de kwaliteit van vergunningverlening. ”Bij het verlenen van een vergunning is het van groot belang dat deskundig wordt gekeken naar de mogelijke risico’s en naar preventieve en repressieve maatregelingen om de veiligheid van omwonenden en medewerkers te waarborgen”, zegt Norman Smit. “Dit geldt natuurlijk ook bij een evenement. Bezoekers moeten ervan vanuit kunnen gaan dat het veilig is op de locatie! Door onze bedrijfskennis en brede vergunningenervaring kunnen wij indirect de slachtoffers en nabestaanden ondersteunen. Ik wil mij er persoonlijk hard voor maken en energie steken in het aan de kaak stellen van de kwaliteit van de huidige vergunningverlening in Nederland.”

Vergunningverlening is in Nederland over het algemeen procedureel goed geregeld, maar de kwaliteit van vergunningverlening staat weleens ter discussie. SAP Advocaten BV en Spinosa Letselschade BV-  betrokken bij de nasleep van het ongeval in Haaksbergen – zijn inmiddels door BMD Advies Oost geïnformeerd over het vergunningverleningproces en hoe een goed en weloverwogen oordeel genomen moet worden om een vergunning af te geven.
BMD Advies Oost biedt kosteloos haar hulp aan voor het indirect bijstaan van slachtoffers en nabestaanden van het ongeval. Zo heeft zij in het belang van deze slachtoffers en nabestaanden bezwaar aangetekend op de vergunning om zo meer ruimte te creëren voor het in gang zetten van schadeprocedures.
”Bij het verlenen van een vergunning is het van groot belang dat deskundig wordt gekeken naar de mogelijke risico’s en naar preventieve en repressieve maatregelingen om de veiligheid van omwonenden en medewerkers te waarborgen”, zegt Norman Smit. “Dit geldt natuurlijk ook bij een evenement. Bezoekers moeten ervan vanuit kunnen gaan dat het veilig is op de locatie! Door onze bedrijfskennis en brede vergunningenervaring kunnen wij indirect de slachtoffers en nabestaanden ondersteunen. Ik wil mij er persoonlijk hard voor maken en energie steken in het aan de kaak stellen van de kwaliteit van de huidige vergunningverlening in Nederland.”

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.