Haagse Spoorwijkers ziek van ventilatiesysteem
19 september 2010 

Haagse Spoorwijkers ziek van ventilatiesysteem

Westonline.nl | DEN HAAG – Bewoners van de Haagse Spoorwijk luiden de noodklok. Doordat in hun nieuwbouwhuizen een balansventilatie is geïnstalleerd, hebben de bewoners al jarenlang gezondheidsklachten.

Naast de gezondheidsklachten hebben de bewoners te kampen met schimmelplekken in de woning. Sinds de oplevering in 2003 hebben de bewoners van totaal vijf straten al last van het slechte ventilatiesysteem. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen aan de Vosmaerstraat, de Rudolf van Brammenstraat, de Beetstraat, de Hildebrandstraat en het Alberdingk Thijmplein.

Berucht
Het systeem in de huizen is een zogenoemde balansventilatie. Het systeem is berucht sinds tientallen bewoners van de Amersfoortse wijk Vathorst gezondheidsklachten kregen. Hoewel daar het systeem uiteindelijk werd aangepast, is nooit onomstotelijk bewezen dat het ventilatiesysteem ook daadwerkelijk voor de klachten zorgden.

TNO laat weten dat de klachten van het ventilatiesysteem bekend zijn en dat er inmiddels onderzoek naar gedaan wordt in opdracht van het Ministerie van VROM. Volgens woningbouwvereniging Vestia zijn de problemen bekend en wordt er op korte termijn naar een oplossing gezocht.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.