Grensrechter mishandeld in Drenthe
23 oktober 2017 
in 2017

Grensrechter mishandeld in Drenthe

Afgelopen weekend is in Drenthe een grensrechter aangevallen door drie voetballers van voetbalclub VV Tiendeveen. De man werd tegen de grond geslagen en kreeg verschillende schoppen tegen zijn hoofd. De KNVB is van plan streng op te treden tegen de belagers.

De drie mannen waren niet meer te houden toen hun ploeg op 3-1 achterstand werd gezet. Vervolgens ontstond een klein opstootje op de achterlijn. De grensrechter probeerde het opstootje te sussen. Uiteindelijk was het gevolg dat de grensrechter werd aangevallen.

Maatregelen

De KNVB heeft laten weten met alle betrokkenen te hebben gesproken. Beide clubs, de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter waren allen erg geschrokken door het voorval. Bij RTV Drenthe noemde de voetbalbond de mishandeling van de grensrechter verschrikkelijk en ontoelaatbaar. De KNVB wacht nu op de rapporten die zijn opgesteld naar aanleiding van het incident bij VV Tiendeveen. Over een week wordt aan de spelers een strafvoorstel voorgelegd. Omdat duidelijk is welke spelers de grensrechter hebben aangevallen wordt niet het hele team getroffen met een straf.

Tegenstander van VV Tiendeveen, Achilles 1894, laat weten dat de grensrechter het fysiek gezien goed maakt. Wel moest hij langs de huisarts wegens verwondingen aan zijn achterhoofd. Daarnaast is hij erg geschrokken door het incident en is hij van plan aangifte te doen.

Dit is zeker niet de eerste keer dat een scheidsrechter wordt aangevallen op het sportveld. Waarschijnlijk zal het ook niet de laatste keer zijn. In 2012 overleed een grensrechter nadat hij ernstig was mishandeld. Deze gebeurtenis leidde ertoe dat de binnen de Nederlandse voetbalwereld meer aandacht kwam voor geweld langs het sportveld. De KNVB bedacht daarom maatregelen die excessen zoveel mogelijk moeten voorkomen.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.