Eerste schadevergoedingen door ongezond binnenmilieu
20 augustus 2013 
in Blog

Eerste schadevergoedingen door ongezond binnenmilieu

Het is al lang bekend dat veel mensen in Nederland helaas in een ongezonde woning leven. Dat gaat ten koste van hun gezondheid. De overheid heeft hier uitgebreid onderzoek naar laten doen. Voor het eerst hebben bewoners door SAP schadevergoedingen ontvangen.

Volgens een Europese richtlijn mag je niet eens het risico lopen dat je ziek wordt door je woning. Dat gebeurt vaak toch omdat de woningen niet goed zijn gebouwd (vervuilde luchtkanalen bijvoorbeeld), er te weinig frisse lucht binnenkomt (om energie te besparen), onvoldoende vervuilde lucht wordt afgevoerd en/of de systemen niet goed kunnen worden ingeregeld. Verhuurders en bouwers missen vaak de kennis om de woningen weer gezond te maken. Bewoners betalen dan de prijs met hun gezondheid.

SAP helpt hen om de oorzaken op te sporen en te verhelpen. Als er (gezondheids)- schade is geleden, onderhandelen wij over een passende schadevergoeding.  Deze financiële prikkel helpt ook nieuwe gezondheidsklachten te voorkomen doordat aannemers en woningbouwverenigingen hier alerter op zijn.

Zolang de huurwoning gebrekkig is, kan met succes een korting op de huur worden gekregen via de huurcommissie.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.