Een nieuw onderzoek Side by Side is echt noodzakelijk
08 april 2009 

Een nieuw onderzoek Side by Side is echt noodzakelijk

ALMERE / JITSKE BOKHOVEN – De bewoners van de Side by Side woontorens aan de Koetsierbaan willen zo snel mogelijk een nieuw onderzoek naar de luchtkwaliteit in hun appartementen.

Letselschadeadvocaat Martin de Witte van SAP advocaten heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de rechtbank in Lelystad. De bewoners zijn al enige tijd in discussie met eigenaar Vesteda over de luchtkwaliteit. Die meent echter extra investeringen te hebben gedaan om de kwaliteit te verbeteren.Vorig jaar bleek uit onderzoek van de GGD dat het CO2-gehalte in de luxe appartementen te hoog was. Door gebrek aan zonwering wordt de lucht in de woningen te snel opgewarmd. ,,Terwijl het advies van de GGD plaatsen van zonwering was, heeft Vesteda airco’s geplaatst”, zegt De Witte. ,,Dat is symptoombestrijding, de oorzaak wordt niet aangepakt. Van de koude lucht van de airco’s ontstaan alleen maar meer gezondheidsklachten. Een nieuw onderzoek is echt noodzakelijk”Bewoners klagen onder meer over hoofdpijn, benauwdheid en slapeloosheid. Voor sommigen was het al reden om te verhuizen. ,,En er zijn er nog meer die willen verhuizen”, zegt De Witte. ,,De anderen willen gewoon zeker weten dat ze niet ernstig ziek worden. We zijn nog steeds in gesprek met Vesteda over een compensatie voor de bewoners en een nieuw onderzoek. Vooral de grootte van een onderzoek is punt van discussie.

Vesteda vindt een groot onderzoek niet noodzakelijk.” Eerder al liet Vesteda weten naar haar idee de bewoners al genoeg gecompenseerd te hebben. De Witte vindt het ook opmerkelijk dat de gemeente en GGD niet verder actie hebben ondernomen.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.