Demonstratie monstertruck stond wel in aanvraag vergunning
02 oktober 2014 

Demonstratie monstertruck stond wel in aanvraag vergunning

De organisatie van de stuntshow AutoMotorSportief had in de vergunningaanvraag wel degelijk vermeld dat er een demonstratie gedaan zou worden met een monstertruck.

De gemeente heeft de vergunningaanvraag zelf op de website gezet (pdf). In de aanvraag staat: “Tijdens het evenement worden demonstraties gedaan met: 1500pk monstertruck.” De gemeente zei de afgelopen dagen tot twee keer toe dat bij het beoordelen van de vergunning niet duidelijk was dat er een demonstratie gehouden zou worden met een monstertruck.

“Onduidelijk wat monstertruck kwam doen”
De gemeente zegt nu: “Uit de vergunningaanvraag blijkt dat de Stichting Sterevenementen Haaksbergen in een handgeschreven toelichting weliswaar melding maakt van de komst van een monstertruck, maar niet duidelijk wordt wat deze monstertruck nu precies gaat doen. Het geven van een demonstratie en/of stunt en de wijze waarop dit gedaan gaat worden, wordt verder niet toegelicht. Het document is – zoals opgesteld – op meerdere manieren interpreteerbaar. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid moet gaan bekijken hoe dit precies gezien moet worden.”

De burgemeester van Haaksbergen zei eerder al dat hij de aanvraag en de vergunning niet zelf had gezien: “Op ambtelijk niveau is dat wel het geval. Hoe dit kan en wie daarvoor verantwoordelijk is, moet nader onderzoek uitwijzen.”

Geen mededelingen
De gemeente Haaksbergen zegt tot de uitkomsten van het onderzoek van de Onderzoeksraad verder geen mededelingen te doen over de verleende vergunning en de aanvraag. Gerritsen: “In het belang van de bevolking van Haaksbergen en het onderzoek gaan we alleen reageren als de feiten helder zijn. Aan speculeren hebben we niets.”

De gemeente wilde de aanvraag in eerste instantie niet openbaar maken. Volgens de gemeente kan dat nu wel, omdat de gemeente vandaag de zekerheid heeft gekregen dat de onafhankelijke onderzoeken van het OM en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid hiermee niet worden gehinderd. Ook zijn vandaag de fractievoorzitters van de politieke partijen en de gemeenteraadsleden geïnformeerd.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.