De Telegraaf: Nog geen cent gezien na ramp Costa
16 januari 2013 

De Telegraaf: Nog geen cent gezien na ramp Costa

De vijf Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van de scheepsramp met de Costa Concordia zijn nog steeds niet financieel gecompenseerd.

Het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia zonk een jaar geleden. De Nederlanders zijn behandeld voor psychische klachten en zijn tijdelijk arbeidsongeschikt geweest. Eén slachtoffer verloor hierdoor zelfs zijn baan. Dat zegt letselschadeadvocaat Sander de Lang, die voor de Nederlandse slachtoffers onderhandelt met de eigenaar van het cruiseschip.

Voor zo’n dertig Nederlanders kwam hij al tot een schikking, maar voor deze laatste vijf wil het nog niet lukken. „De Costa Concordia bood ieder slachtoffer in eerste instantie 11.000 euro schadevergoeding, maar deze mensen waren toen nog in behandeling bij een psycholoog. Het was nog niet te overzien wat de schade zou zijn. We hebben daarom gewacht met onderhandelen.”

Anton en Monique Maurik uit Capelle aan den IJssel zijn twee van de vijf slachtoffers die nog altijd op een vergoeding wachten. Het echtpaar heeft een half jaar niet kunnen werken door de klachten die horen bij een posttraumatische stressstoornis. Anton Maurik: „We willen gewoon door, de boel afsluiten. We hoeven er niet rijk van te worden, maar het is wel belangrijk dat ze in Italië inzien welke immateriële schade dit de mensen berokkend heeft.”

Op de Costa Concordia, die 13 januari 2012 verongelukte in de Middellandse Zee, waren 42 Nederlanders. In totaal kwamen 32 mensen om het leven.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.