Bod 11.000 euro niet genoeg voor passagiers Concordia
01 februari 2012 

Bod 11.000 euro niet genoeg voor passagiers Concordia

De slachtoffers van het cruiseschip Costa Concordia dreigen de inzet te worden van een juridisch steekspel. De advocaten van de Nederlandse passagiers raden hun cliënten af de schadevergoeding van 11.000 euro te aanvaarden. Ze kunnen het tienvoudige claimen, schrijft het AD.

Er waren ongeveer veertig Nederlanders aan boord van de Concordia toen die op 13 januari voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio kapseisde. De advocaten vinden het aanbod van de rederij voorbarig en bovendien is het bedrag te laag. “Door het snel te regelen, hoopt de rederij hogere claims in de toekomst te voorkomen”, zegt advocaat Sander de Lang. “Met dit bod kunnen ze een grote groep slachtoffers afkopen.”

De rederij zou de slachtoffers al gebeld hebben met de boodschap dat de schadevergoeding snel kan worden geregeld. “Ga mensen niet pushen”, zegt de advocaat.

124.000 euro
Mogelijk inspireren de Nederlandse advocaten zich op rechtszaken in de Verenigde Staten, waar het moederbedrijf gevestigd is. Daar zou de rederij volgens deskundigen verplicht kunnen worden om het tienvoudige te betalen. Er loopt al een Amerikaanse zaak waarbij minimaal 124.000 euro per persoon geëist wordt.

Een woordvoerder van de rederij vindt het wel een gul aanbod. “Het grote voordeel is dat ze direct antwoord hebben, geen juridische kosten hebben en ze de hele zaak achter zich kunnen laten.” (AD/gb)

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.