Bewoners Vathorst naar de rechter
15 juli 2008 

Bewoners Vathorst naar de rechter

Nu.nl, 15 juli 2008

AMERSFOORT – Bewoners van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst stappen naar de rechter. SAP Advocaten heeft dinsdag voor een aantal van hen een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank Utrecht.

De bewoners willen dat er een onafhankelijk deskundige wordt benoemd om de balansventilatiesystemen in hun woningen te onderzoeken.

In Vathorst hebben honderden mensen last van hun gezondheid. Door het ventilatiesysteem in de nieuwbouwwoningen zouden er klachten aan de luchtwegen ontstaan.

Telegraaf.nl, 15 juli 2008

AMERSFOORT – Bewoners van de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst stappen naar de rechter. SAP Advocaten heeft dinsdag voor een aantal van hen een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank Utrecht. De bewoners willen dat er een onafhankelijk deskundige wordt benoemd om de balansventilatiesystemen in hun woningen te onderzoeken.

In Vathorst hebben honderden mensen last van hun gezondheid. Door het ventilatiesysteem in de nieuwbouwwoningen zouden er klachten aan de luchtwegen ontstaan.

Martin de Witte, advocaat van de bewoners, vindt het teleurstellend dat de aannemers niet hebben gereageerd op de verzoeken van bewoners de zaak onderling op te lossen. “Wij hebben altijd geprobeerd om eerst te overleggen over het herstel van de gebreken. De mensen willen gewoon lekker kunnen wonen.” Volgens De Witte vinden de aannemers die de woningen hebben gebouwd – Dura Vermeer en Heijmans – de gezondheid van hun klanten blijkbaar niet belangrijk genoeg.

In Nederland zijn 300.000 woningen gebouwd met een soortgelijk ventilatiesysteem. De toe- en afvoer van lucht wordt door het systeem mechanisch geregeld. Uit een onderzoek van de GGD dat twee jaar geleden in Vathorst werd uitgevoerd, bleek dat veel gezondheidsklachten van de bewoners samenhangen met het ventilatiesysteem. Bewoners hebben bijvoorbeeld last van vermoeide en tranende ogen, neusklachten, keelpijn en concentratieproblemen.

Door de gang naar de rechter hoopt De Witte dat de gezondheidsproblemen van de bewoners eindelijk kunnen worden opgelost. “Elke dag daar wonen zoals het nu is, is een dag te veel.”

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.