Advocatenblad: 49 nabestaanden gebruiken spreekrecht
11 maart 2020 
in 2019

Advocatenblad: 49 nabestaanden gebruiken spreekrecht

In het Advocatenblad:

49 NABESTAANDEN MH17 GEBRUIKEN SPREEKRECHT

49 nabestaanden van de slachtoffers van de MH17-ramp maken gebruik van hun spreekrecht in het maandag begonnen strafproces. De advocaten van de nabestaanden zetten vraagtekens bij de eerste inhoudelijke bijdrage van de advocaten van verdachte Oleg Poelatov. Advocaat Sander de Lang reageert in dit artikel op wat er gebeurd is op de eerste zittingsdag van het MH17 proces.

“Het Openbaar ministerie las ’s ochtends hardop alle namen voor van de 298 slachtoffers die bij de ramp omkwamen. ‘Een emotioneel moment’, aldus Sander de Lang, woordvoerder van het advocatenteam dat de nabestaanden bijstaat. ‘Het was ijzig stil in de zaal. Je hoorde alleen een journalist op zijn toetsenbord tikken en gesnik onder de twintig nabestaanden die in de zaal aanwezig mochten zijn.’ Het advocatenteam wist dat het OM de namen ging voorlezen, maar had dat pas ’s middags verwacht. ‘Maar ze deden het opeens meteen’, vertelt De Lang. ‘Dat kwam best hard binnen, ook bij mijn collega’s, enkele hadden tranen in hun ogen.'”

Het gehele artikel kunt u lezen via: https://www.advocatenblad.nl/2020/03/09/49-nabestaanden-mh17-gebruiken-spreekrecht/

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.