Advocaten: Afkoopsom Costa veel te laag
01 februari 2012 

Advocaten: Afkoopsom Costa veel te laag

De slachtoffers van het cruiseschip Costa Concordia zijn inzet geworden van een juridisch steekspel over schadevergoedingen. De rederij biedt 11.000 euro, maar specialisten zien dat als een veel te lage afkoopsom. Slachtoffers kunnen het tienvoudige claimen, schrijft het AD vandaag.

Niet accepteren, is daarom het dringende advies van letselschadeadvocaten aan de ongeveer veertig Nederlandse slachtoffers van de Costa Concordia, die op 13 januari zonk voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio.

Voorbarig
Het aanbod van de rederij van 11.000 euro is voorbarig, komt te vroeg en is te laag. ‘Door het snel te regelen, hoopt de rederij hogere claims in de toekomst te voorkomen. Met dit bod kunnen ze een grote groep slachtoffers afkopen’, aldus Sander de Lang, die als advocaat twaalf overlevenden bijstaat.

‘Niet pushen’
Volgens De Lang heeft de rederij slachtoffers gebeld om te zeggen dat de schadevergoeding snel kan worden geregeld. Hij vindt dat niet kies. ‘Ga mensen niet pushen.’

Rechtszaken in de Verenigde Staten, waar het moederbedrijf van het cruiseschip is gevestigd, zouden volgens de deskundigen ‘het tienvoudige’ kunnen opleveren. In de VS is al een rechtszaak begonnen waarbij minimaal 124.000 euro per persoon is geëist.

‘Gul’
Een woordvoerder van de rederij bestempelt de schadevergoeding als ‘gul’. ‘Het grote voordeel is dat ze direct antwoord hebben, geen juridische kosten hebben en ze de hele zaak achter zich kunnen laten.’

lees verder

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.