AD: Claim voor vier ziekenhuizen om foute borstprotheses
20 juli 2015 

AD: Claim voor vier ziekenhuizen om foute borstprotheses

Vier ziekenhuizen en privéklinieken wachten schadeclaims, omdat ze bij vrouwen omstreden PIP-borstprotheses hebben geplaatst. Slachtoffers stellen hen aansprakelijk voor het gebruik van ongeschikte siliconen. SAP Advocaten stapt namens de vrouwen naar de rechter.

Tot nu toe weigeren ziekenhuizen en hun verzekeraars aansprakelijkheid te erkennen. Ze beroepen zich op een wetsclausule die bepaalt dat het ‘onredelijk’ kan zijn om ziekenhuizen en artsen aansprakelijk te stellen voor gebrekkige medische hulpmiddelen. Die regel is gedateerd, zeggen deskundigen.

Bovendien kunnen slachtoffers nergens schade verhalen nu de Franse producent PIP en de Nederlandse importeur Rofil failliet zijn. ,,Het is een principezaak,” zegt letselschadeadvocaat June van Oers. ,,Patiënten zijn onwetend en gaan af op de informatie van de arts. Ze vertrouwen erop dat die kennis van zaken heeft en een goede afweging maakt over het gebruik van medische hulpmiddelen. Het is redelijk om het risico te leggen bij de arts of het ziekenhuis die de keuze voor deze implantaten heeft gemaakt.”

Klik hier voor het hele artikel

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.