Aankondiging: Zembla 12 oktober 2016
06 oktober 2016 

Aankondiging: Zembla 12 oktober 2016

Zembla zal in haar uitzending van 12 oktober a.s. aandacht besteden aan de opname en behandeling van de 9-jarige Victor in het UMC Groningen. SAP Advocaten behartigt de belangen van de ouders van Victor in een aansprakelijkheidszaak tegen voornoemd ziekenhuis.

Victor is sinds zijn geboorte lichamelijk en verstandelijk gehandicapt. Eind 2015 belandt hij met ernstige benauwdheidsklachten op de Intensive Care van het UMCG. De situatie van Victor wordt na verloop van tijd steeds ernstiger: hij krijgt nog amper lucht en volgens de KNO-arts en de anesthesist zou een tracheostoma (een buisje in zijn luchtpijp) de enige oplossing voor de benauwdheidsklachten zijn. Ook de ouders van Victor willen dat een tracheostoma wordt geplaatst, nu andere behandelingen tot die tijd niet tot (enige) verbetering hebben geleid.  Toch besluit het UMCG niet tot een dergelijke operatie over te gaan, omdat zo’n buisje ”geen brug naar herstel zal zijn”.

Victor wordt alsmaar zieker en zijn ouders vrezen het ergste. Omdat de ouders van Victor en het UMCG het niet eens worden over de wijze van behandeling, wensen zij overdracht naar een ander ziekenhuis. Ook overdracht wordt door het UMCG echter tegengewerkt, waardoor Victor’s ouders zich genoodzaakt zien uit te wijken naar een ziekenhuis in het buitenland waar zij Victor wel willen opereren.

Op het moment dat Victor in het buitenland arriveert is zijn situatie kritiek. Hij krijgt kort na aankomst een tracheostoma en knapt volledig op.

In de uitzending van Zembla wordt aandacht besteed aan het conflict tussen de ouders van Victor en het UMCG en de aansprakelijkheidsvraag.

 

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.