Nederlands stel mishandeld op Malta
22 januari 2018 
in 2018

Nederlands stel mishandeld op Malta

Een vakantie op het mooie Malta zou eigenlijk een fantastische ervaring op moeten leveren. Maar afgelopen vrijdag eindigde een gezellig avondje uit voor een Nederlands stel in een waar drama. De twee zestigers werden beiden mishandeld na een ruzie over een erg vervelend kind.

In het noordwesten van het eiland waren de Nederlanders gaan eten in een Braziliaans restaurant. Het was een fijne avond totdat een hoogst irritant kind roet in het eten gooide: hij gooide een glas water over de jas van mevrouw. De man en vrouw besloten er verder niets van te zeggen en schoven een stoel op. Kort daarna liet het kind zich weer van zijn slechtste kant zien door tegen de stoel van mevrouw te schoppen. Opnieuw wilde de vrouw een stoel opschuiven. Ze had geen zin in problemen. Haar man vond het echter genoeg geweest en besloot de ouders aan te spreken. Het Maltese stel van 21 en 34 jaar was daar duidelijk niet van gediend. De Maltese vrouw begon luid te gillen en haar partner stond al vloekend en scheldend op.

Bloed

Daarna ging het allemaal heel snel. De Nederlander werd door de Maltees geduwd, in zijn oor gesneden en kreeg diverse tafels en stoelen naar zijn hoofd gesmeten. Ook een tweede man bemoeide zich met de ruzie en begon de Nederlanders lastig te vallen. De Nederlandse vrouw werd door het geduw en getrek tegen de grond geduwd en bezeerde daarbij haar been. Bovendien werd de Nederlandse man tot bloedens toe geslagen met een stoel.

Kort na het incident heeft het Nederlandse stel aangifte gedaan bij de politie. Vandaag werden de Maltezers beschuldigd van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan de Nederlanders. De twee kwamen op vooralsnog op borgtocht vrij na het betalen van in totaal €2.000,-. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken was vandaag nog niet goed op de hoogte van de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag en doet navraag bij de ambassade op Malta.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.