Uitspraak van het hof van Parijs | PIP implantaten
20 mei 2021 
in 2021

Uitspraak van het hof van Parijs | PIP implantaten

Met de uitspraak van het hof van Parijs komt eindelijk duidelijkheid aan de discussie over de aansprakelijkheid van TUV voor de gevolgen van de PIP implantaten. In 2013 werd TUV door de Commercial Court van Toulon aansprakelijk geacht. Het hof van Aix-en-Provence oordeelde vervolgens in 2015 dat TUV niet aansprakelijk was. In 2018 werd deze beslissing door de Court de Cassation (het hooggerechtshof in Frankrijk) vernietigd, en besloot de Court de Cassation dat het oordeel opnieuw moest worden gedaan, ditmaal door het hof van Parijs.

Het oordeel van het hof van Aix-en-Provence in 2015 destijds was onbegrijpelijk. Er lag zóveel bewijs dat TUV zijn werk niet goed had gedaan, en toch werden zij niet aansprakelijk gehouden voor de gevolgen. Dit was voor slachtoffers erg moeilijk. Dat oordeel is nu definitief van tafel.

TUV is aansprakelijk voor de schade die wereldwijd duizenden vrouwen hebben geleden als gevolg van de PIP implantaten. De weg ligt nu open voor deze slachtoffers om hun schade te verhalen.

SAP Letselschade Advocaten is al sinds 2014 in deze procedure betrokken en staat samen met een team zo’n 180 Nederlandse vrouwen bij. In september 2021 wordt de eerste uitspraak verwacht over de hoogte van schadevergoeding die TUV aan slachtoffers moet betalen. Die uitspraak zal meer duidelijkheid geven over de hoogte van schadevergoeding waarop onze cliënten recht hebben.

Lees hieronder verder via de volgende links:

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.