Spoorrails

Treinongevallen in Nederland

In 2012 vond er een treinongeval bij Amsterdam Westerpark plaats. Hier botsten twee treinen frontaal op elkaar. Er kwam niet alleen één persoon om het leven, maar er vielen ook 117 gewonden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid haalde diverse oorzaken aan, waarna onder andere de machinist een taakstraf kreeg. Amper zes jaar eerder vielen nog 42 gewonden bij een treinbotsing bij het station van Maastricht. Dat was toen het tiende treinongeval waarbij slachtoffers vielen sinds het begin van de nieuwe eeuw. 

De schuld van zulke ongevallen ligt lang niet altijd bij de spoorwegmaatschappij, dat bewijst het treinongeval bij Dalfsen in 2016. Hier lag een stilstaande hoogwerker aan de basis van het ongeval, waarbij één dode en zeven gewonden vielen. Het correct vergoeden van de schade is hier belangrijk. Toch blijkt dat lang niet altijd een focuspunt te zijn.

Spoorrails

Treinongevallen in Nederland

In 2012 vond het treinongeval bij Amsterdam Westerpark plaats. Hier botsten twee treinen frontaal op elkaar. Erkwam niet alleen één persoon om het leven, maar er vielen ook 117 gewonden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid haalde diverse oorzaken aan, waarna ook de machinist een taakstraf kreeg. Amper zes jaar eerder vielen nog 42 gewonden bij een treinbotsing bij het station van Maastricht. Dat was toen het tiende ongeval waarbij slachtoffers vielen sinds het begin van de nieuwe eeuw. De schuld van zulke ongevallen ligt lang niet altijd bij de spoorwegmaatschappij, dat bewijst het treinongeval bij Dalfsen in 2016. Hier lag een stilstaande hoogwerker aan de basis van het ongeval, waarbij één dode en zeven gewonden vielen. Het correct vergoeden van de schade is hier belangrijk. Toch blijkt dat lang niet altijd een focuspunt te zijn.

Kies voor juridische hulp

Wanneer de NS aansprakelijk is en zich niet op een overmachtsgrond kan beroepen, heb je recht op een vergoeding van de schade. Er zit een beperking om de hoogte van de schadevergoeding die je kunt krijgen en verzekeraars maken het je vaak lastig. Hierom is het een goed idee om je juridisch te laten helpen. 


De letselschade advocaten van SAP kunnen de totale, werkelijke schade in kaart brengen. Soms blijken er zelfs ook nog andere aansprakelijke partijen te zijn. Jou ontlasten en de vergoeding krijgen waar je recht op hebt, staan bij SAP centraal.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.