Meer ski-ongevallen dan andere jaren
28 februari 2023 
in Actueel

Meer ski-ongevallen dan andere jaren

Afgelopen week was het voorjaarsvakantie in het zuiden van het land. Deze week zijn het noorden en het midden aan de beurt. Na twee winters waarin weinig mogelijk was, wordt er dit jaar weer volop geskied, gesnowboard en gesleed. Veel zuidelijke niet-carnavalsvierders zijn vorige week de berg op gegaan en een hoop anderen zitten er nu. Toch zijn er ook altijd veel wintersporters die in de kerstvakantie al naar de sneeuw vertrekken. Hoe is het hen afgegaan?

Helaas glijdt niet iedereen even gladjes naar beneden. De alarmcentrales van de ANWB en Eurocross melden dat ze de afgelopen kerstvakantie veel meer meldingen kregen over ongelukken dan vorig jaar. Dit heeft grofweg twee redenen, volgens de ANWB.

Sneeuw is schaars

Er is dit jaar weinig sneeuw en de sneeuw is slechter van kwaliteit dan vorige jaren. Eurocross vermoedt dat bijvoorbeeld de toename aan sleutelbeenbreuken komt doordat de ondergrond hard is. Doordat er minder sneeuw valt, is de ondergrond harder. Ook waren er eind 2022 meer breuken in de rug en in het bekken dan eind 2019.

Drukte

Waarschijnlijk heeft de toename ook te maken met de hoeveelheid mensen op de pistes. Er zijn niet alleen meer mensen die op wintersport gaan, omdat ze afgelopen seizoen thuis bleven door corona en er minder wintersportgebieden open waren door de maatregelen. Daarnaast zijn de plekken waar wel goede sneeuw is drukker. Omdat de sneeuw minder goed is op veel plekken, zijn de plekken waar de kwaliteit wel goed is een stuk geliefder.

Sneeuwpret

Ga jij nog op wintersport dit seizoen? Houd dan rekening met de omstandigheden. Let op je omgeving, op jezelf en op elkaar, want helaas is letsel zo opgelopen. En zeg nou zelf, een wintersport is voor iedereen leuker zonder botbreuken!

SAP Letselschade Advocaten

Een verkeersongeval of een ander ongeval in het buitenland is altijd heel vervelend en lastig. Heb jij op je (ski)vakantie letsel opgelopen en wil je weten of SAP je kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend en gratis contact opnemen. Dan kijken we samen wat we kunnen doen. Wintersportongevallen zijn nog lastiger dan andere ongevallen. Dit komt doordat er vaak mensen van verschillende nationaliteiten bij betrokken zijn die allemaal op vakantie zijn. Hierom is het heel erg aan te raden in deze gevallen een advocaat in te schakelen. Ook voor wintersport ongevallen kun je vrijblijvend contact opnemen.

 

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.