Hey rechtenstudent! Zoek jij een stage?
09 februari 2023 
in Actueel

Hey rechtenstudent! Zoek jij een stage?

Iedere twee maanden heeft SAP ruimte voor een student-stagiair(e). Voordat we overgaan op de praktische zaken van een stage bij SAP, hoe vindt onze huidige stagiair het hier eigenlijk?

Ole

"Mijn naam is Ole Schonk en ik loop momenteel stage bij SAP Letselschade Advocaten. Vorig jaar heb ik mijn bachelor rechten gehaald en dit jaar wilde ik mij oriënteren op mijn masterkeuze. Voor mij staat de master gezondheidsrecht bovenaan het lijstje. Een studentstage bij een letselschadekantoor leek mij de beste manier om een beter beeld van de (letselschade)praktijk te krijgen. Ik ben bij SAP Advocaten terecht gekomen via het letselschadekantoor waar ik tijdens mijn bachelor een jaar heb gewerkt. Dit kantoor staat verzekeraars bij in letselschadezaken, maar ik wilde ook graag de kant van het slachtoffer meemaken. SAP Advocaten is het grootste letselschadekantoor van Nederland dat slachtoffers bijstaat en leek mij daarom de perfecte plek.

Mijn stage is pas net een week begonnen, maar ik mag nu al aan veel dossiers inhoudelijk meewerken.''
- Ole, student-stagiair SAP

Het team van SAP Advocaten heeft mij met open armen ontvangen. De sfeer op kantoor is uitnodigend en informeel, iedereen staat open voor vragen of een praatje. Mijn stage is pas net een week begonnen, maar ik mag nu al aan veel dossiers inhoudelijk meewerken, door (delen van) processtukken op te stellen en bepaalde leerstukken uit te zoeken. Ook mag ik mee naar cliëntbezoeken, zittingen en andere (sociale) activiteiten. Op die manier krijg je als student-stagiaire veel diverse onderdelen van de praktijk te zien. Ik heb het daarom al erg naar mijn zin en ben benieuwd wat de komende twee maanden nog meer gaan brengen." 

Zit jij ook in je masterfase?

Ben je benieuwd naar het reilen en zeilen van een advocatenkantoor? Start je graag met theorie in de praktijk te brengen?

Twee maanden lang ga je aan de slag bij ons op kantoor. Je werkt samen met gedreven advocaten en maakt kennis met diverse dossiers. Je krijgt afwisselend werk; zoals het schrijven van notities, uitzoeken van diverse materie en het voorbereiden van processtukken. Daarnaast ga je mee naar besprekingen met de cliënt en zittingen. Maandelijks organiseren we een 'kennis-lunch' en onze kantoorborrels zijn legendarisch.

Gedurende jouw stage is één van onze advocaten jouw vaste aanspreekpunt. Aan het einde van de stageperiode evalueren jullie samen jouw werk en ontwikkelingen en krijg je waardevolle feedback om je carrière verder vorm te gaan geven. Wij bieden je een fijne leerplek, een bruto stagevergoeding en een vergoeding van reiskosten indien deze niet door je OV-kaart worden gedekt. Uiteraard ontvang je na afloop een stageverklaring. 

Wil je meer weten of direct een eerste kennismaking inplannen? Je kunt contact opnemen met Jolande Westeneng via 033 4613048 of je sollicitatie direct richten aan j.westeneng@sapadvocaten.nl

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.