Blog | stagiaire Millie
25 mei 2023 
in Actueel

Blog | stagiaire Millie

Bij SAP hebben we met grote regelmaat één of meerdere student-stagiair(e)s. Op dit moment zijn dat Alexander en Millie. Voor Millie is het de eerste keer dat ze stageloopt.

Millie

''Mijn naam is Millie en sinds 1 mei loop ik stage bij SAP Letselschade Advocaten. Ik heb net mijn bachelor rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht afgerond en wil aankomend studiejaar aan een master beginnen. Welke master het gaat worden, weet ik nog niet helemaal zeker. Tijdens mijn studie heb ik een interesse ontwikkeld voor het privaatrecht en dan met name voor het aansprakelijkheidsrecht. Een stage bij SAP leek me daarom een uitstekende kans om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden en om erachter te komen of dit een rechtsgebied is dat bij mij past.

Aangezien ik nog niet eerder stage heb gelopen, wist ik niet goed wat ik van mijn dagen hier kon verwachten. Ik was al "bang gemaakt” met verhalen uit mijn omgeving dat mijn taken alleen zouden bestaan uit het zetten van koffie en het maken van kopieën. Dit is (gelukkig) totaal niet het geval. Momenteel zit ik in de vierde week van mijn in totaal negen weken durende stage en tot nu toe bevalt het erg goed!''


Ik werd door mijn omgeving al bang gemaakt dat ik alleen maar koffie zou mogen halen, maar dat is gelukkig totaal niet het geval.''

- Millie, student-stagiaire SAP

''De opdrachten die ik krijg zijn erg divers, net zoals de bijbehorende dossiers. Zo schrijf ik bijvoorbeeld aansprakelijkstellingen, vraag ik medische adviezen aan, zoek ik bepaalde leerstukken uit en mag ik mee naar cliëntbezoeken. Dit maakt de stage voor mij dan ook erg leuk en leerzaam. Daarnaast vind ik het een mooie kans om op deze manier meer praktijkervaring op te doen en om te zien waar ik nou daadwerkelijk voor heb gestudeerd. Dit leidt ook weer tot meer motivatie voor aankomend studiejaar. Ik vind deze stage aldus een ontzettend mooie aanvulling op mijn studie en kijk uit naar mijn resterende tijd hier!''


Wil jij ook je student-stage lopen bij SAP?

Iedere twee maanden starten er nieuwe student-stagiair(e)s. Je werkt twee maanden lang samen met gedreven advocaten. Een van deze advocaten is tijdens jouw stage jouw vaste aanspreekpunt. Wij bieden een fijne leerplek, een stagevergoeding en een reiskostenvergoeding als deze niet door je studenten OV-kaart worden gedekt. 

Je helpt mee en krijgt afwisselend werk; zoals uitzoekwerk, het schrijven van notities en voorbereiden van processtukken. Ook ga je, zoals Millie beaamt, mee naar besprekingen met cliënten en zittingen. Meer weten? Je kunt de hele vacature lezen of direct contact opnemen met Jolande Westeneng via 033 4613048 of j.westeneng@sapadvocaten.nl


Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.