Bas, de baas van de pleitwedstrijd
03 april 2023 

Bas, de baas van de pleitwedstrijd

Afgelopen vrijdag vonden de Plaatselijke Pleitwedstrijden (PPW) van de Jonge Balie Midden-Nederland plaats. In de rechtbank in Utrecht lieten zes kandidaten zich van hun beste kant zien. Eén van deze zes kandidaten was er één van ons: Bas Hopman.

Een pleitwedstrijd

Maar hoe ziet zo’n pleitwedstrijd er eigenlijk uit? Iedere kandidaat krijgt binnen een casus een rol toebedeeld. In dit geval ging de casus over een ruzie in een après-skibar. Een ruzie tussen Sofie en Stijn, waar ook de hond van Stijn bij betrokken raakte. Bas had de rol van de advocaat van Stijn toegewezen gekregen.

Een stukje uit de casus: ‘’Sofie hoort Stijn opscheppen over zijn skikunsten en lokt een ruzie met hem uit over wie de beste skiër is. De twee raken slaags. Jäger neemt al gauw de paniek van zijn baasje over. Om Stijn te beschermen, bijt hij zich stevig vast in de knie van Sofie, dwars door haar nieuwe Goldbergh-skibroek heen. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis blijkt dat Sofie een nieuwe knie nodig heeft. Ook zal ze het skiën nu volledig moeten opgeven.’’

Geloofwaardigheid en rust

Als strijdlustige advocaat van Stijn heeft Bas de jury ervan weten te overtuigen dat hij de terechte winnaar was van deze PPW! ‘’Je hebt in alle opzichten een hele goede prestatie geleverd. Je bent zelfverzekerd overgekomen, rustig, je straalt autoriteit uit en we geloofden echt in jou en je pleidooi’’, aldus de jury. Daarnaast roemde de jury Bas om zijn improvisatievermogen, goede reacties op moeilijke vragen en het overtuigen van het lieve karakter van de hond in kwestie.

Onder luid gejuich van de aanwezige collega’s heeft Bas in Restaurant De Rechtbank zijn prijs in ontvangst genomen.

 

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.