Alexander: ''Terug op het vertrouwde nest!''
26 oktober 2023 
in Actueel

Alexander: ''Terug op het vertrouwde nest!''

Hi!

Ik ben Alexander Veldhuizen. Vanaf 1 oktober 2023 ben ik werkzaam als juridisch medewerker bij SAP Advocaten.

Gedurende mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in het aansprakelijkheidsrecht. Zo heb ik mijn master Privaatrecht aan de Rijksuniversiteit te Groningen met deze interesse ingevuld. Een onderdeel van deze master was de masterclass waarvoor je je kon inschrijven. Binnen de universiteit was de masterclass aansprakelijkheidsrecht een gewilde keuze. 

Met veel geluk heb ik toen een plekje weten te bemachtigen!

Tijdens de masterclass brachten wij (zo’n zestien studenten) om de twee weken een bezoek aan een advocatenkantoor binnen het aansprakelijkheidsrecht. Op deze manier kregen wij een uitstekend beeld van de verschillende partijen binnen een letselschadezaak. Zo vertrokken wij op een zonnige dag in mei vanuit het hoge noorden naar Amersfoort. Een bezoek bij SAP was die dag gepland.

Bij aankomst viel gelijk de prettige en gemoedelijke sfeer op. Een introductie van het kantoor volgde waar velen van ons van gecharmeerd waren. Tijdens de borrel was het tijd voor het ontmoeten van de advocaten. De prettige en gemoedelijke sfeer binnen SAP kwam tot zijn uiting bij de afsluitende borrel.

Een enkele maanden daarna trok ik de stoute schoenen aan en berichtte Mark de Hek in het kader van een student-stage. Ik had op de afsluitende borrel veel met hem gesproken. Na wat emailwisseling was het zover: ik was welkom om stage te lopen bij SAP Advocaten. Hier heb ik twee maanden van genoten en veel van geleerd.

Gezien deze leerzame en succesvolle ervaring vonden SAP en ik dat een juridisch medewerkerschap moest volgen. Mijn werkzaamheden als juridisch medewerker zijn vooral gericht om juridische vraagstukken uit te werken. Indien, binnen een desbetreffende zaak, sprake is van een juridische kwestie vragen ze mij dit uit te zoeken. Zo kan ik perfect helpen het werk voor hen te verlichten en bij te dragen aan de succesvolle afwikkeling van een letselschadezaak. Dat is immers waar wij het bij SAP om doen: het helpen van slachtoffers.

Dus daar ben ik dan weer! Terug op het vertrouwde nest maar dan in een ander jasje.

Alexander Veldhuizen

 

 

 

 

Uw verhaal samen met ons bespreken?

Dat kan geheel vrijblijvend!

Tijdens dit gesprek delen wij graag onze kennis en overleggen we de aanpak.

Indien nodig stappen we voor u naar de rechter.