Er zijn doden en gewonden te betreuren geweest. Sommigen liggen nog in het ziekenhuis. Om hun belangen te waarborgen is Schadeteam Haaksbergen opgericht, bestaande uit ing. Norman Smit, mr Gilda Spinosa en mr Martin de Witte (SAP Advocaten).

De heer Smit weet alles van bezwaarprocedures, mr Spinosa staat veel slachtoffers bij en mr De Witte heeft de schadevergoedingen naar aanleiding van de vuurwerkramp in Enschede vorm gegeven. Hij heeft voor Eenvandaag en bij TV Oost een oproep gedaan aan omwonenden zich te melden. In de Tubantia staat een groot interview met dit drietal, waar alle deskundigheid en ervaring in verenigd is. Het doel is om namens hen de verleende vergunning aan te vechten, om zo ruimte vrij te maken voor de slachtoffers als zij de gemeente Haaksbergen aansprakelijk willen stellen.

Deze gedachte is overgenomen door andere advocaten. Inmiddels heeft Norman Smit een doorwrocht bezwaarschrift gemaakt, dat binnenkort wordt behandeld. Als daar uit komt dat de vergunning moet worden vernietigd, kan daaruit de conclusie worden getrokken dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld door een dergelijke stunt te vergunnen. Het bezwaar komt er op neer dat de vergunning niet had mogen worden afgegeven.

De gemeente heeft verzuimd te kijken naar de risico’s voor de omwonenden. Onder druk van onder andere ook een verzoek dat door SAP Advocaten is ingediend krachtens de Wet Openbaarheid bestuur komen er steeds meer documenten beschikbaar.

In het nieuws
Een overzicht van enkele toonaangevende zaken waar wij aan hebben gewerkt of nog steeds aan werken.

Het Waarborgfonds gaat de letselschade van de slachtoffers van de monstertruck vergoeden

Zeker 9 fouten in vergunning voor stuntshow met monstertruck in Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen stelde in 2013 meer eisen aan stunts